MarCar caravans
 
 

 

  

Met de 'Knospe' is het in 1966 allemaal begonnen. In dat jaar neemt Wilhelm Saure de firma Austerman over welke succesvol was met de intussen legendarische 'Knospe'.

Een betere illustratie van de enorme ontwikkeling die LMC-Caravan in de afgelopen 36 jaar heeft doorgemaakt is nauwelijks mogelijk.

Na de start in 1966 werd in 1980/1981 geschiedenis geschreven door de nieuwbouw van de fabriek in Sassenberg en de oprichting van “LMC-Lord Münsterland Caravan GmbH”.

Met de succesvolle modellen Münsterland, Luxus, Dominant, Lord en Lord Equisit groeit LMC in 1985 uit tot een onderneming met c.a. 300 werknemers en met export naar verschillende Europese landen.

In de periode tussen 1986 en 1990 neemt de groei verder toe. Zo worden de Liberty campers in productie genomen en wordt de capaciteit verder uitgebreid met nieuwe productiehallen. In 1990 werken maar liefst 620 werknemers aan de bouw van LMC caravans en campers.
 
Dan volgen er enkele donkere jaren voor LMC. Na een faillissement in 1991 blijft het merk toch behouden. Zo wordt LMC overgenomen door de Hymer-groep en gaat verder onder een iets andere naam: “LMC-Caravan GmbH”. De productie en het aantal werknemers is dan gehalveerd. Een periode van herstel breekt echter aan.


In 1993 wordt naast het eigen merk LMC ook begonnen met de bouw van TEC caravans en campers. TEC behoort tot de Hymer-groep dus dit is niet onlogisch. In 1994 wordt de gehele productie van TEC zelfs verplaatst van Mülheim naar Sassenberg.
In de jaren 1995 tot en met 1999 wordt met de introductie en ontwikkeling van integraal campers een sterke positie ingenomen in de campermarkt. Het aantal werknemers is inmiddels weer opgelopen naar 400 man bij een omzet van c.a. 170 miljoen DM.

De afgelopen drie jaar werd in Sassenberg voor ongeveer EUR 10 miljoen geïnvesteerd. Zo is er een compleet nieuw klantencentrum gekomen. In vergelijking met de Nederlandse markt is dit bijzonder, want klanten kunnen hier zelf hun caravan komen afhalen. Hierbij wordt alle tijd genomen om de klant te informeren over het gebruik hun nieuwe LMC caravan. Verder is een nieuw logistiek centrum gebouwd, van waaruit de verzending van alle mogelijke onderdelen naar heel Europa plaats vindt. In dit centrum worden 10 jaar lang alle onderdelen bewaard van een bepaald model caravan of camper.

Momenteel heeft LMC vier uitvoeringen in caravans namelijk de favorit, Münsterland, Dominant en de Ambassador. Iedere uitvoering streeft specifiek naar de wensen en behoeften van zijn doelgroep.

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de fabrikant: LMC 


 Klik hier om deze website bij je favorieten te plaatsen.
 
Routebeschrijving
MarCar Caravans 
Den Sliem 9
7141 JE Groenlo
T: 0544-467678
 
E: info@marcar.nl
 
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
 8.00 - 17.00
Zaterdag:
9.00 - 13.00
Werkplaats: